Produkty
Piła

Trujący Glifosat jest wszędzie!

  • date_range 2015-02-15
  • whatshot 393
Trujący Glifosat jest wszędzie!

Starzenie się społeczeństwa jest coraz powszechniejszym zjawiskiem występującym u mieszkańców Europy. Przyczynia się ono do coraz to większej świadomości ludzi na temat jakości żywności którą spożywają w celu zachowania zdrowia i odpowiedniego samopoczucia. Sytuacje tą umacnia coraz częstsze zapadanie na choroby podłoża nieprawidłowego żywienia. Przyczyną tego zjawiska jest rozleniwienie społeczeństwa i przyzwyczajenia ich do swobody zakupu żywności w supermarketach, których jakość często odbiega od ekologicznej żywności nieprzetworzonej. Żywność ekologiczna dzięki swoim właściwościom odżywczym, fizjologicznym oraz zdrowotnym często sprzyja  poprawie stanu zdrowia populacji, a postępujący rozwój rolnictwa przyczynia się do zagospodarowania większej powierzchni nieużytków i wpływa pozytywnie na poziom bezrobocia, czy stan środowiska naturalnego. Najczęstszymi dolegliwościami związanymi ze spożywaniem przetworzonego pokarmu jest: wzrost zachorowań na nowotwory, otyłość, wzrost chorób układu trawiennego, czy wzrost zachorowań na alergie. Choroby alergiczne należą dzisiaj do najbardziej rozpowszechnionych i charakteryzują się tendencją wzrostową. Są one szczególnym zagrożeniem dla ludzi w okresie dziecięcym, jak i w okresie dojrzewania. Nowe alergeny mogą pojawić się w żywności przetworzonej zarówno pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. Reakcje te mogą pojawiać się z różnym nasileniem i nie mowa tutaj o alergiach jakie znamy wraz z nadejściem wiosny. Te spowodowane przetworzoną żywnością mogą powodować alergie skórne, czy poważne powikłania ze strony układu oddechowego, czy krwionośnego. Alternatywą spożywanego pokarmu jest kupowanie produktów nie z wielkich firm zajmujących się produkowaniem mięsa, czy opryskiwanej żywności, ale z pierwszej ręki od sprawdzonych lokalnych dostawców. Aktualnie popyt na żywność ekologiczną w Polsce jest niszowy, a głównym powodem tego zachowania jest problem w logistyce połączenia pomiędzy rolnikiem, a konsumentem, który coraz częściej zwraca uwagę na zakup produktów bezpiecznych i korzystnie wpływających na zdrowie. W dobie XXI wieku problematyczne jest zajmowanie głowy takimi sprawami, gdyż jest to najprościej mówiąc niewygodne. Rozwiązanie tego  problemu jest banalne i w obecnym czasie każdy jest w stanie zamówić dowolny rodzaj ekologicznej i zdrowej żywności prosto od rolnika, często w atrakcyjniejszych cenach niż produkty „bio” w supermarketach. Pomocna w tej kwestii jest nasza strona Internetowa, która skupia się na dokładnym dostarczeniu świeżych produktów lokalnych gospodarstw już następnego dnia od złożonego zamówienia. Powszechnie udowodnione jest, że żywność krótkotrwała, pozbawiona konserwantów jest zdrowsza, niż ta zakupiona w sklepach. W poprzednich stuleciach ludzie w celu konserwowania żywności wykorzystywali promienie słoneczne i wiatr, a do utrwalania owoców używano cukru. Wędliny natomiast konserwowano korzystając z soli, czy możliwości wędzenia pokarmu. Obecnie metody te nie są stosowane, gdyż są one drogie i nieopłacalne, a najprostszym sposobem konserwowania pokarmów wykorzystanym przez koncerny przemysłu spożywczego są środki chemiczne, które zazwyczaj nie są zdrową alternatywą. Ich długotrwałe stosowanie negatywnie wpływa na nasze zdrowie, a w przypadku kobiet w ciąży i karmiących piersią może także wpływać na zdrowie dzieci. Nie wiadomo też, jaki wpływ będą miały te dodatki na kondycję i zdrowie kolejnych pokoleń. Wiele produktów zawierających konserwanty ma na rynku swoje odpowiedniki pozbawione konserwantów i innych chemicznych dodatków. Warto ich szukać w trosce o własne zdrowie.
Glifosat jest substancją stosowaną w herbicydach. Pobierana jest przez zielone części roślin, a następnie przemieszcza się po całej roślinie i dociera do jej części podziemnych powodując ich zamieranie. Jej obecność w roślinach, a kolejno w pożywieniu wpływa bardzo negatywnie na zdrowie człowieka. Zwiększa ryzyko chorób nowotworowych, wpływa negatywnie na układ pokarmowy a w efekcie problemy trawienne, zaburzenia hormonalne, autyzm, chorobę Alzheimera, depresję, czy chorobę Parkinsona.
Kupując zatem produkty w supermarketach, powinniśmy się zastanowić skąd dokładnie pochodzą, ponieważ obecność toksycznych związków może wpłynąć bardzo negatywnie na procesy fizjologiczne organizmu.

Szybka dostawa

Zamawiasz dziś do 24:00, jutro od świtu produkty są wytwarzane, a po 15:00 masz je w domu.

Bezpieczne transakcje

Płatności obsługiwane są przez Bank ING.

Klarowne opinie

Kupujesz od znanych z imienia Producentów. Każdy po zakupie ma prawo ocenić dany produkt, jego smak, zapach, świeżość. Suma opinii jakie otrzymał Regionalny Dostawca jest jego wizytówką.