Polędwiczki w sosie koperkowym
Dzień dobry!
Mamy okres wiosenny, dlatego chciałem przygotować pyszny wiosenny obiad inspirowany tą porą roku. Do soczystych wieprzowych polędwiczek dodałem pyszny sos koperkowy, zioła i świeżą rzodkiewkę. Jeśli nie macie pomysłu na świąteczny obiad, to myślę że takie polędwiczki świetnie się sprawdzą, podawane np. z ziemniakami czy kaszą jęczmienną.
Obejrzyj jak przyrządzić
https://youtu.be/D0K5tAB6E9o
Smacznego, Posmakuj Polski
Paweł Dobrzański
Produkty:
- polędwiczki wieprzowe 400g,
- czosnek 4 ząbki,
- papryka słodka 1 łyżeczka
- cebula 100g,
- Okowita 100ml
- śmietana 36 % 300ml
- koperek 1 pęczek
- s+ p - rozmaryn - kasza jęczmienna
Wszystko co potrzebne do tego dania możesz kupić jednym kliknięciem:
Polędwica w sosie koperkowym 400g dla 2os. - Nasz Sklep Regionalny (swiezonka.pl)